ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

New York Luxury Suites

Το συγκρότημα New York Luxury Suites βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο στην ανατολική πλευρά της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, πάνω στον κεντρικό δρόμο που κυκλώνει την περιοχή παράκτια, με θέα τη θάλασσα, το παλιό λιμάνι, το Νέο Φρούριο και τα παλιά κτίρια της πόλης. Το κτίριο αυτό, στη Δονζελότ 23, όπως και τα άμεσα διπλανά του, χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και προοριζόταν για ξενοδοχείο. Ως τέτοιο, μάλιστα, λειτούργησε για σχεδόν μισό αιώνα, υπό την ονομασία «New York».


Πρόκειται για ένα αστικό κτίριο εποχής, με στοιχεία Art Deco, που τότε χαρακτήριζαν την αρχιτεκτονική τάση σε Αμερική και Γαλλία. Η αισθητική του κτιρίου ταιριάζει ιδανικά στην τοποθεσία του, προσθέτοντας έναν μοντερνισμό δυτικού τύπου στη μεσαιωνική και νεοκλασική αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης. Το 2022, το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως, με απόλυτο σεβασμό στον αρχικό του αρχιτεκτονικό χαρακτήρα. Και τέθηκε ξανά σε λειτουργία ως τουριστικό κατάλυμα, αυτή τη φορά ως πολυτελές συγκρότημα σουιτών, με εξυπηρετούμενα διαμερίσματα. Η αναβίωση του αιωνόβιου αυτού κτιρίου και η επαναλειτουργία του στον χώρο της φιλοξενίας, μας ώθησε να επαναφέρουμε και την αρχική του ονομασία, θέλοντας να τιμήσουμε την ιστορικότητά του. Κι έτσι, λοιπόν, το άλλοτε «New York», έγινε «New York Luxury Suites», με τέσσερις ορόφους, εννέα διαμερίσματα-σουίτες και δυνατότητα φιλοξενίας έως και τριάντα ενός ατόμων.


Στο τετράγωνο όπου βρίσκεται το κτίριο New York Luxury Suites, βρίσκονται επίσης τα νέα κτίρια της Περιφερείας Ιονίων Νήσων (παλαιά δικαστήρια), η πλατεία Μητροπόλεως και το Βενετσιάνικο Πηγάδι στην Πλατεία Κρεμαστής (οικοδομικό ιστορικό κομψοτέχνημα, ενετικής εποχής). Πίσω από το κτίριο απλώνεται η Παλιά Πόλη, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε με τα πόδια, ακολουθώντας τρεις διαφορετικές διαδρομές: παραλιακά, από τις δύο πλευρές του κεντρικού δρόμου, είτε μέσα από τα σοκάκια που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το κτίριο. Όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσετε, η ιστορικότητα του κτιρίου θα σας συνδέσει με την ιστορικότητα της Παλιάς Πόλης, μοναδικά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ