Η ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ - ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΓΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ!

Παλιά Πόλη Κέρκυρας

Το συγκρότημα σουιτών New York Luxury Suites βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, που είναι και η μεγαλύτερη πόλη στο νησί, εκτός από πρωτεύουσα αυτού, με ιστορία που ξεκινάει από τον Μεσαίωνα, οπότε και χτίστηκε από τους Βενετούς. Η Παλιά Πόλη είναι ο κύριος λόγος που πολλοί επισκέπτες επιλέγουν το συγκεκριμένο νησί του Ιονίου, και σίγουρα ο προορισμός εκείνος που όλοι ανεξαιρέτως θα επισκεφτούν κατά τις διακοπές τους στην Κέρκυρα.


Πρόκειται για μια περιοχή στα κεντροανατολικά του νησιού, που διατηρείται αναλλοίωτη στο πέρασμα των αιώνων, μαγεύοντας τον επισκέπτη με τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική της, αλλά και με την ιδιαιτέρως ρομαντική ατμόσφαιρα που αυτή αποπνέει! Είναι μάλιστα τόσο άριστα διατηρημένη που μοιάζει σαν σκηνικό από κάποια χολιγουντιανή ταινία εποχής. Κι ωστόσο είναι μια ζωντανή και πολυπληθής περιοχή (30.000 μόνιμοι κάτοικοι), που κατοικείται ασταμάτητα από τότε που πρωτοχτίστηκε.


Κουρνιασμένη ανάμεσα στα δύο χαρακτηριστικά φρούρια της Κέρκυρας, η Παλιά Πόλη, κάποτε γνωστή και ως Καστρόπολη, σάς καλεί να την εξερευνήσετε περιδιαβαίνοντας τα λιθόστρωτα σοκάκια της (καντούνια) που κυκλώνουν ακανόνιστα τα μεσαιωνικού τύπου σπίτια! Παλιά αρχοντικά με ανάγλυφα διάκοσμα και εντυπωσιακά οικόσημα, επιβλητικά κτίρια νεοκλασικού τύπου, μεγαλοπρεπή ανάκτορα εποχής, είναι κάποια από τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα της Παλιάς Πόλης, που είναι γεμάτη από μικρές γραφικές γειτονιές.


Σε κάθε γειτονιά θα βρείτε μια μικρή πλατεία, ένα μαρμάρινο πηγάδι και μια μικρή εκκλησία. Θα βρείτε όμως και μεγάλη ποικιλία από μαγαζιά, καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ για να κάνετε τα ψώνια σας και να απολαύσετε το φαγητό, τον καφέ ή το ποτό σας.


Η Παλιά Πόλη, είναι η ίδια ένα μεγάλο αξιοθέατο, προσφέρει όμως και πληθώρα επιμέρους αξιοθέατων, όπως είναι:

• η Σπιανάδα, η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, όπου μπορείτε να απολαύσετε ατέλειωτους περιπάτους μέσα στο πράσινο, με θέα προς το Παλαιό Φρούριο
• το Λιστόν, ο φημισμένος πεζόδρομος του νησιού με τις τοξοστοιχίες, όπου μπορείτε να καθίσετε για φαγητό, καφέ ή ποτό
• τα δύο εμβληματικά Φρούρια (Παλαιό και Νέο), που διακρίνονται για τον οχυρωματικό σχεδιασμό τους
• τα Παλιά Ανάκτορα με τον Κήπο του Λαού, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον περίπατό σας, με θέα προς τη θάλασσα και το Παλαιό Φρούριο
• βυζαντινές εκκλησίες, μεγαλοπρεπή αρχοντικά της εποχής, δεκάδες μουσεία, μοναδικά κτίρια και δαιδαλώδεις γειτονιές, όπως το Καμπιέλο


Καθώς όμως η Παλιά Πόλη βρίσκεται στο μέσον της Κέρκυρας, από αυτήν την τοποθεσία έχετε μοιρασμένη πρόσβαση προς κάθε πλευρά του νησιού. Ενώ, και άλλα σημαντικά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε, όπως είναι το Αχίλλειο μέγαρο, η Παλαικαστρίτσα, το Αγγελόκαστρο και το Ποντικονήσι, βρίσκονται σε μια απόσταση 10-25 χλμ.


Πανέμορφες οργανωμένες παραλίες για μπάνιο ή θαλάσσια σπορ σε κρυστάλλινα νερά, θα βρείτε σε κοντινή απόσταση 7-15 χλμ. Κάποιες από αυτές τις παραλίες που βρίσκονται κοντά στο κέντρο της Κέρκυρας, είναι η Δασιά, ο Κοντογιαλός, το Κανόνι, ο Ανεμόμυλος, το Μον Ρεπό, η Γλυφάδα, οι Μπενίτσες και τα Γουβιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ